Welkom in het salon

March 2, 2009 at 6:26 am 1 comment

Tom Ronse’s blog is dood, leve het salon van Sisyphus. Het is meer dan een naamverandering: deze blog is voortaan een collectieve onderneming in plaats van een eenmansoperatie en daardoor zal hij, zo hopen we, rijker en boeiender worden en meer lezers aantrekken. Wat ons project is, leest u hieronder in onze

 

Mission Statement

Ook in het Nederlandse taalgebied zijn er journalisten en andere schrijvers die beseffen dat de bestaande wereldorde niet alleen onrechtvaardig maar ook achterhaald is, en daardoor de oorzaak van almaar grotere catastrofes. Ze willen de absurditeit van de statusquo aantonen en luidop nadenken over hoe het anders kan. Steeds minder is daar ruimte voor in de commerciële media. Voor deze (on)bewust ontheemden openen we het “Salon van Sisyphus”: een blog, onafhankelijk van bedrijven, partijen of andere pressiegroepen, waarin tegendraadse publicisten hun inzichten kunnen uiten.

 

Veel bijdragen zullen over politek gaan, maar geen enkel onderwerp is taboe.Auteurs zijn verantwoordelijk voor de eigen bijdragen. Er is geen censuur, teksten moeten wel behoorlijk verwoord zijn. Onderlinge discussie van medewerkers is nodig en nuttig. Zoals het past in een Salon worden ‘ad hominem’-aanvallen geweerd. Op een ereplaats staan de iconen Check en Double Check, Bronnen en Citaten.

 

Publicisten kunnen niet alleen origineel werk op de Salontafel droppen. Ze mogen ook interessante stukken die ze elders aantreffen signaleren, samenvatten, becommentariëren, elaboreren ten behoeve van hun medebezoekers. De voertaal is Nederlands maar teksten in het Engels of het Frans worden niet geschuwd, als ze relatief kort blijven. Niet dat Nederlandse teksten persé langer moeten zijn.
Reacties en bijdragen van lezers zijn welkom.

Als schutsheer voor het Salon kozen we Sisyphus die de moed nooit opgaf. Veel collega’s willen graag helden worden, maar goede journalisten zijn juist anti-helden. Elke dag met dezelfde steen de helling op en telkens weer afgestoten. Toch weer herbeginnen. Geen sprinters maar marathonlopers.

 

 

1sisyphus


Entry filed under: Uncategorized.

VAARWEL JAAP KRUITHOF “Irak zal Obama meer veranderen dan omgekeerd”

1 Comment Add your own

  • 1. Mr WordPress  |  March 2, 2009 at 6:26 am

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,701 other followers


%d bloggers like this: