Welkom in het salon

maart 2, 2009 at 6:26 am 1 reactie

Tom Ronse’s blog is dood, leve het salon van Sisyphus. Het is meer dan een naamverandering: deze blog is voortaan een collectieve onderneming in plaats van een eenmansoperatie en daardoor zal hij, zo hopen we, rijker en boeiender worden en meer lezers aantrekken. Wat ons project is, leest u hieronder in onze

 

Mission Statement

Ook in het Nederlandse taalgebied zijn er journalisten en andere schrijvers die beseffen dat de bestaande wereldorde niet alleen onrechtvaardig maar ook achterhaald is, en daardoor de oorzaak van almaar grotere catastrofes. Ze willen de absurditeit van de statusquo aantonen en luidop nadenken over hoe het anders kan. Steeds minder is daar ruimte voor in de commerciële media. Voor deze (on)bewust ontheemden openen we het “Salon van Sisyphus”: een blog, onafhankelijk van bedrijven, partijen of andere pressiegroepen, waarin tegendraadse publicisten hun inzichten kunnen uiten.

 

Veel bijdragen zullen over politek gaan, maar geen enkel onderwerp is taboe.Auteurs zijn verantwoordelijk voor de eigen bijdragen. Er is geen censuur, teksten moeten wel behoorlijk verwoord zijn. Onderlinge discussie van medewerkers is nodig en nuttig. Zoals het past in een Salon worden ‘ad hominem’-aanvallen geweerd. Op een ereplaats staan de iconen Check en Double Check, Bronnen en Citaten.

 

Publicisten kunnen niet alleen origineel werk op de Salontafel droppen. Ze mogen ook interessante stukken die ze elders aantreffen signaleren, samenvatten, becommentariëren, elaboreren ten behoeve van hun medebezoekers. De voertaal is Nederlands maar teksten in het Engels of het Frans worden niet geschuwd, als ze relatief kort blijven. Niet dat Nederlandse teksten persé langer moeten zijn.
Reacties en bijdragen van lezers zijn welkom.

Als schutsheer voor het Salon kozen we Sisyphus die de moed nooit opgaf. Veel collega’s willen graag helden worden, maar goede journalisten zijn juist anti-helden. Elke dag met dezelfde steen de helling op en telkens weer afgestoten. Toch weer herbeginnen. Geen sprinters maar marathonlopers.

 

 

1sisyphus


Entry filed under: Uncategorized.

VAARWEL JAAP KRUITHOF “Irak zal Obama meer veranderen dan omgekeerd”

1 reactie Add your own

  • 1. Mr WordPress  |  maart 2, 2009 om 6:26 am

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.461 andere volgers


%d bloggers liken dit: