HONDERD HETE DAGEN

april 22, 2009 at 6:54 pm Plaats een reactie

Obama’s eerste honderd dagen als president van de USA zitten erop en dat willen vriend en vijand geweten hebben. Voor rechts is hij te links, voor de linksen niet links genoeg. Naomi Klein zeurt in The Nation een Lexicon van Ontgoocheling bijeen. Woordspelingen op Hoop en zo.

obama_by_erosie1Het is waar, Barack & Co. hokken nu al volle drie maanden in het Witte Huis. En de bankencrisis raakt niet opgelost. De recessie is niet op haar retour. Dat blijft maar schieten in Irak en troepen sturen naar Afghanistan. Het Indische subcontinent staat op ontploffen. Israël gaat Iran bombarderen. Een Palestijnse staat is verder af dan ooit. Folteraars blijven ongestraft. Het aantal werklozen, hongerlijders, dompelaars, tbc-patiënten, milieuslachtoffers en ontevreden huisjesmelkers stijgt angstwekkend.
En de president? Die belooft vanalles, elke dag weer, al twee jaar lang. Komt daar ook wat van? De vraag stellen is ze beantwoorden, luidt het devies van Politifact, een nieuwssite van de St. Petersburg Times (Florida).   
Daar hebben ze het exacte aantal Obama-beloften, grote en kleine, eens opgeteld. Het zijn er meer dan 500. De inlossing ervan wordt even nauwgezet bijgehouden. Op vandaag zijn 26 promises kept, 6 broken, 61 in the works en nog 411 te gaan. Updates van de ‘Obameter’ volgen met regelmaat en de gedetailleerde verklaring wordt ons niet onthouden, integendeel.
Ook vandaag raakte bekend dat een van de prestigieuze Pulitzer Prizes naar Politifact is gegaan, voor zijn verslaggeving over de voorbije verkiezingen. St. Petersburg zij geprezen. (jc)

maar checkt u vooral zelf:
http://www.politifact.com/truth-o-meter/promises/

Entry filed under: VS.

Rode kaken GESTOLEN JEUGD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.461 andere volgers


%d bloggers liken dit: