EEN GEVAARLIJK BOEKJE?

september 30, 2009 at 6:50 pm 1 reactie

Strijders met de pen, put moed uit de waarschuwingen van Glenn Beck: woorden kunnen nog steeds gevaarlijk zijn. Beck, tegenwoordig de meest populaire commentator in de Amerikaanse media (zijn show op Fox News-tv trekt 3 miljoen kijkers en zijn radiopraatje wordt uitgezonden door 400 radiostations) is bang. Er hangt revolutie in de lucht, zo beweert hij. “Europa staat aan de rand van de verwoesting” en het kwaad verspreidt zich naar Amerika.  In een recente show trok hij van leer tegen een boekje dat volgens hem als geen ander het gevaar symboliseert. Zie hem fulmineren op: http://www.youtube.com/watch?v=ZKyi2qNskJc

Het boekje heet: The Coming Insurrection” (uitgegeven door Semiotext(e), www.semiotexte.com ) en is vertaald uit het frans en geschreven door “Le comité invisible’. Wie deel uitmaakt  van dit collectief is me niet geheel duidelijk maar het boekje werd gebruikt als bewijsmateriaal in een aanklacht tegen negen jonge Fransen die in november 2008 werden aangehouden op beschuldiging van ‘terrorisme’. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan sabotage van de electrische verbindingen van de NSCF. Harde bewijzen waren er niet maar volgens de aanklacht, in de verf gezet door de minister van Binnenlandse Zaken lui-même, bewijst het boekje hun slechte bedoelingen.  In het hierboven vermelde segment van zijn show geeft Beck toe dat hij “The coming Insurrection” nog niet gelezen heeft. Toch is hij er zeker van dat het “een gevaarlijk boek” is. Ik heb het ook nog niet gelezen maar op Becks aanraden alvast gekocht. De tekst op de achterflap is veelbelovend:

“Het is nutteloos om te wachten –op een doorbraak, op de revolutie, de nucleaire apocalyps of een sociale beweging. Blijven wachten is waanzin. The katastrofe is niet op komst, ze is hier. We bevinden ons reeds in de ineenstorting van een beschaving. Het is in deze realiteit dat we partij moeten kiezen.”

Beck en konsoorten zien in president Obama de wegbereider van die revolutie. Newsmax, een reactionaire website waarvan Beck een der prominentste medewerkers is, is een van de media waarin de anti-Obama-hetze  hysterische proporties neemt. Onlangs was er een column te lezen waarin bijna openlijk gepleit werd voor een militaire staatsgreep tegen Obama:

www.newsmax.com/john_perry/obama_military…/266012.html

There is a remote, although gaining, possibility America’s military will intervene as a last resort to resolve the Obama problem. Don’t dismiss it as unrealistic”, schrijft columnist John Perry. “America isn’t the Third World. If a military coup does occur here it will be civilized. That it has never happened doesn’t mean it wont.”

(Zie ook: http://crooksandliars.com/logan-murphy/newsmax-military-coup-would-take-care )

(TR)

Entry filed under: Media, Samenleving, VS. Tags: , , , , .

THE RUST BELT CITIES EN OOK NOG EEN VUILBECKJE!

1 reactie Add your own

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.414 andere volgers


%d bloggers liken dit: