MONDDOOD?

December 19, 2009 at 4:15 am 3 comments

In de Groene Amsterdammer van 11 december schrijft Jan Haerynck naar aanleiding van de machtsstrijd binnen het Vlaams Belang:

“Dat het cordon sanitaire na twintig jaar perfect werkt zorgt ervoor dat de extreem-rechtse partij feitelijk monddood is. Jarenlang was het Vlaams Belang, zoals Wilders nu, hét onderwerp van de dag. Maar zelfs Groen-parlementsleden hebben het openlijk over kut-Marokkanen en halen zo de wind uit de zeilen van het VB.”

Als ik Haerynck goed begrijp, stelt hij dat de andere partijen het VB belet hebben van door te breken door het te  imiteren. Als zelfs de meest ‘progressieve’ partij van Vlaanderen racistische scheldwoorden gebruikt, valt inderdaad te vrezen dat gedachtengoed van het VB door de andere partijen al in grote mate geabsorbeerd is. Wat me verbaast is dat Haerynck daaruit concludeert dat het VB monddood is. Het tegendeel lijkt me waar. Als je politieke tegenstanders hetzelfde beginnen te zeggen als jij, dan heb je niet verloren, dan ben je aan de winnende hand.

Tom Ronse

Entry filed under: Europa, Politiek Belgie, Samenleving. Tags: , , .

ORAL SEX ODE AAN DE KAMEEL

3 Comments Add your own

 • 1. MicheVan Tricht  |  December 19, 2009 at 10:39 am

  Geert Wilders en ook Filip Dewinter verkondigen aan de lopende band onzin. Geen journalist checkt wat ze zeggen (‘er zijn miljoenen radicale moslims in Europa’), iedereen schrijft het gewoon kritiekloos op en rent naar de andere partijen om te horen wat die ervan vinden. Dat is flutjournalistiek.
  Onlangs wees Geert Mak, iets beslagener in mediazaken dan Jan Haerynck, de media aan als een van de aanstichters van het verlies van vertrouwen in onze politieke cultuur : “Wat er ook gezegd wordt, nonsens, racistische kletskoek, het geeft allemaal niets. Als het bloed maar stroomt, eten journalisten uit je hand.’
  Haerynck is zelf zo’n jourlanist die niet uitblinkt in nuancering. Of hij verzint zijn verhalen van A tot Z.
  http://misdaadjournalist.web-log.nl/misdaadjournalist/2009/06/sprookjesvertel.html

  Het is waar wat Tom Ronse schrijft, dat het VB eigenlijk een overwinning heeft behaald omdat sommige van haar ideeën zijn doorgedrongen tot andere partijenen en tot het beleid. Tegelijk heeft het VB een nederlaag geleden, omdat het zichzelf overbodig maakt voor de kiezer. Dat geeft minder macht, minder geld en minder postjes te verdelen. Daar gaat de interne ruzie over, veel minder over de ideeën.
  Iets dergelijks is de Groenen overkomen, maar zij hebben het met meer fatsoen en intelligentie aangepakt. Trouwens, Haerinck lult weer uit zijn nek als hij de term ‘kutmarokkaantjes’ toeschrijft aan de Groenen. Dat woord werd jaren geleden gelanceerd – als ironische vondst, of een goedkoop middel om te choqueren – door De Morgen-hoofdredacteur Yves Desmet.

  Reply
 • 2. Walter Zinzen  |  December 19, 2009 at 3:32 pm

  Lees Joël De Ceulaer in de Extra- bijlage van Knack deze week over de overbodigheid van Philippe De Winter. Maar Miche Van Tricht en Heert Mak hebben natuurlijk wél gelijk als ze het over de media hebben.

  Reply
 • 3. Walter Zinzen  |  December 19, 2009 at 3:33 pm

  Bedoeld is GEERT Mak, uiteraard.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categories

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,701 other followers


%d bloggers like this: