ZIONISTEN WERELDWIJD IN VERDRUKKING

maart 19, 2010 at 12:59 pm 2 reacties

Israël moet in België komen bedelen

door Jef Coeck

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, heeft tijdelijk zijn actieterrein verlegd van het Midden-Oosten naar het centrum van Brussel. In het sjiekste hotel van de Europese hoofdstad, de Conrad aan de Louisalaan, zal hij komende zondagavond op een galadiner een select gezelschap van internationale weldoeners op even charmante als  fundraisende wijze toespreken.

Het culinair annex oratorisch festijn is aangericht door de vereniging ‘Israel Bonds International’, afdeling Europe. Het is een financiële onderneming die zich bezig houdt met de uitgave van Israëlische staatsobligaties. De Unie van Progressieve Joden in België – ze bestaan – wijst erop dat het geld grotendeels moet dienen om de bezetting van de Palestijnse gebieden te vereeuwigen, dit in strijd met alle geldende internationale rechtsregels.

Lie berman is de oprichter van Yisrael Beiteinu (Israël Ons Huis), een ronduit racistische partij die bij de verkiezingen vorig jaar zwaar gewonnen heeft. Ze vormt nu coalitie met de extreemrechtse Likud van premier Netanhayu. Het tweetal heeft zich bekwaamd in diplomatieke één-tweetjes, waarbij kritici of tegenstanders voor schut worden gezet. Laatst nog was Joe Biden, de Amerikaanse vice-president aan de beurt, maar tevoren werden ook al minister Hillary Clinton en president Obama zelf ongenadig geschoffeerd.

Avigdor Lieberman is een straatvechter uit Moldavië die pas in 1978 naar Israël emigreerde. De Palestijnen die er al die tijd al wonen (omdat ze zich in 1948 niet hebben laten wegpesten) en hun nazaten wenst hij in ‘bantoestans’ weg te stoppen. Hun vertegenwoordigers in de Knesseth (parlement) moeten worden ‘geëxecuteerd’ vanwege sympathie voor Hamas. 

Als minister van Buitenlandse Zaken en Vice-Premier ziet Lieberman Iran als een prioriteit, vanwege ‘s lands vermeende atoombom. Aanvallen is de leuze. Maar ook Egypte blijft naar zijn smaak de Palestijnen teveel steunen. Als dat zo doorgaat wil hij de Aswandam op de Nijl bombarderen. Er is al eens berekend wat daarvan de schade zou kunnen zijn. Indien het gigantische Aswanmeer zich vanop grote hoogte door de openliggende Nijlvlakte zou storten, verdwijnen niet enkel de piramiden, Cairo en Alexandrië onder water, maar ook de eilanden in het oosten van de Middellandse Zee, de Griekse archipel, Cyprus, Sicilië. De kunstmatige tsunami zou vermoedelijk ook enorme schade aanrichten op het vasteland van Italië, Frankrijk en Spanje. Het aantal doden valt niet te berekenen, de onherstelbare verwoesting evenmin.


Tegen Lieberman lopen enkele juridische klachten wegens corruptie en financiële fraude. Veroordeeld is hij voorlopig alleen voor het aftroeven van een 12-jarige jongen, die hem zou hebben beledigd. Marty Peretz, de superzionistische hoofdredacteur van het joods-Amerikaanse blad The New Republic, noemt Lieberman ‘een neo-fascist en een doortrapte gangster’.  

De onafhankelijke Midden-Oostenspecialist van The Independent, Robert Fisk schreef: ‘Ik heb het bloedbad in Bosnië meegemaakt en ik herken Liebermans retoriek. Het is er een van executies, verdrinkingen, hellevuur en eden van trouw, precies zoals die van de heren Mladic, Karadzic en Milosevic. Als Lady Hillary en haar baas willen weten met wie ze te doen hebben, kunnen ze best een paar boeken over ex-Joegoslavië lezen.’

Het lieverdje Lieberman komt dus zondag in de Brusselse Conrad pootjes geven en opzitten, in ruil voor harde euro’s en dollars. Het is een informeel bezoek. We moeten hopen dat geen Belgische of Vlaamse politici er lucht van krijgen, ze zouden in staat zijn op de mat voor de deur te gaan liggen om likjes te geven. Apropos, lopen er al Israëlische paracommando’s mee in de militaire parade van onze Nationale Feestdagen? Crembo, take your chance.

http://www.upjb.be/spip.php?article105

http://en.wikipedia.org/wiki/State_of_Israel_Bonds

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2010/03/15/qa-isra%C3%ABls-oeso-lidmaatschap

Entry filed under: Media, Midden Oosten, oorlog, Politiek Belgie, VS. Tags: , , , , .

HANS VAN MIERLO In Memoriam BLUNDEREN MET DE KROON OP

2 reacties Add your own

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.461 andere volgers


%d bloggers liken dit: