THE END OF SUMMER

september 7, 2010 at 8:11 am 1 reactie

Santorini Greece

“Bij de aanblik van beelden en beschrijvingen van een plaats willen we onszelf nogal eens vergeten. Toen ik thuis mijn ogen over de foto’s van Barbados had laten glijden, had niets me eraan herinnerd dat die ogen nauw verbonden waren met een lichaan en een geest die me overal naartoe zouden volgen en na verloop van tijd hun aanwezigheid kenbaar konden maken op een manier die het doel waarvoor de ogen waren gekomen in de weg zou staan of zelfs zou ondermijnen. Thuis kon ik me concentreren op foto’s van een hotelkamer, een strand of een hemel, zonder acht te slaan op het complexe wezen waarin deze waarneming plaatsvond en waarvoor dit slechts een klein onderdeel was van een bredere, veelomvattender taak: leven.”

Cote d'Azur France

Fort Mahon France

“Mijn lichaam en geest bleken nukkige reisgezellen waar het de waardering voor mijn bestemming betrof. Mijn lichaam had moeite met slapen, klaagde over hitte, vliegen en moeilijk verteerbare hotelmaaltijden. Mijn geest bleek zich vooral bezig te houden met angst, verveling, vaag verdriet en financiële zorgen.”

Rabat beach and cemetry

Suffolk England

Monte Carlo Monaco

“In tegenstelling tot de onafgebroken, bestendige voldoening die we verwachten, heeft het er alle schijn van dat geluk slechts een kortstondig en voor de bewuste geest onvoorspelbaar gegeven is: een tussenpoos waarin we een ontvankelijkheid voor onze omgeving aan de dag leggen, waarin positieve gedachten over het verleden en toekomst vaste vormen aannemen en angsten worden gesust. Aan de horizon van het bewustzijn zullen zich onherroepelijk nieuwe angstpatronen vormen, als de regenfronten die zich eens in de paar dagen voor de westkust van Ierland ontwikkelen. De behaalde overwinning lijkt opeens niet meer zo indrukwekkend, de toekomst krijgt complicaties en het prachtige uitzicht wordt onzichtbaar, zoals alles wat voortdurend voorhanden is.”

Dingle Hill Eire

Massachussetts US

“Als we thuis ongelukkig zijn, geven we het weer of de lelijke gebouwen om ons heen de schuld, maar op een tropisch eiland komen we er (na een ruzie in een vakantiehuisje van raffia onder een azuurblauwe lucht) achter dat de gesteldheid van de hemel en de aanblik van ons onderkomen op zichzelf nooit onze vreugde kunnen garanderen of ons tot neerslachtigheid kunnen veroordelen.”

Blackpool England

Gare de Lyon Paris

*De teksten komen uit: Alain de Botton – De kunst van het reizen – Amsterdam, Eldorado, 2002, ISBN 978 90 4710012 6

*Sommige van deze foto’s zijn gehaald van de Amerikaanse info-website Slate, gelieerd met the Washington Post: http://todayspictures.slate.com/20100831/
Slate beschikt over de archieven van het agentschap Magnum en publiceert daaruit elke dag een nieuwe selectie foto’s, soms ook historische series. Veel zwart-wit.
Foto Coney Island: www.jeromedeperlinghi.net (jc)

Coney Island NYC US

Entry filed under: Foto en video, Samenleving. Tags: , .

ROOMSE RUKKERS VETTE JAREN VOOR DE ARMOEDE-INDUSTRIE

1 reactie Add your own

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.461 andere volgers


%d bloggers liken dit: