AANVULLING BIJ HET HANDBOEK VAN DE FARFELU

april 19, 2012 at 3:02 pm Plaats een reactie

door Jef Coeck

Paul Van Den Driessche, de allesweter, alleskunner, eeuwige zwerver tussen possibilities, krak in het misleiden van media, partijen, vriend en vijand,
manusje van zichzelf. Geen groot denker maar een doener, een man met poten aan zijn lijf. Die poten heeft hij misbruikt om vrouwen te misbruiken, schrijft HUMO uitvoerig deze week. Met ongeveer alle andere onderdelen heeft hij jarenlang zowat iedereen misleid, is mijn stelling.

Op dit blog schreef ik ruim een jaar geleden, op 4 februari 2011:

“Ook irritant is, dat die eeuwige Pol Van den Driessche altijd en overal kritiekloos als ervaringsdeskundige wordt opgevoerd. Het is niet persoonlijk, ik heb nooit van mijn leven iets met PVDD te maken gehad – en wil dat ook zo houden. Maar een man die zijn hele leven lang op opportunistische wijze heen en weer heeft gezwommen tussen politiek en journalistiek, die moet je toch mijden als ‘onafhankelijke’ bron? Lang geleden zat hij bij het partijweekblad van de Volksunie, misschien ook maar dat is niet zeker in de omgeving van de intellectueel Hugo Schiltz, later maakte hij almaar carrières als (hoofd)redacteur, bij dit en bij dat, bij krant en commerciële omroep, en dan stapt hij plots over naar de politiek (CD&V). Dat mag. Zover kan ik wel volgen. Maar dat hij nadien teugkeert als ‘onafhankelijk expert’ in mediakunde en met name over de openbare omroep – een van de instituten waar hij NOOIT gewerkt heeft – deskundologische uitspraken doet, dat gaat me te ver. Hij effent het pad voor de terugkeer van zijn vriendje Siegfried Bracke, als diens haring in de politiek niet mocht braden. Om het nog eens in termen van de Muppet Show te houden: Van den Driessche is The Great Gonzo die er maar op los trompettert. “

’s Mans terugkeer betreft zowel de politiek als de journalistiek, maar ook de sport, het openbare leven, het middenveld, de schrijverij. VTM zag er geen graten in om hem als gebuisd politicus weer een hoge functie te geven in de binnenlandse nieuwsdienst. De N-VA zag er op haar beurt geen graten in om deze duidelijk gefleste statuszoeker als stemmentrekker en potentieel burgemeester in Brugge binnen te halen. Wat zijn zijn kwaliteiten, behalve de roddels die hij over iedereen verzamelt? Zijn ze in Brugge op hun hoofd gevallen sinds Van Acker dood is? Of zijn ze daar allemaal aangetast door het virus van het voetbalveld, pardon -geld? Want ook in de lucratieve sportbranche laat PVDD zich opmerken. En als schrijver van ‘politieke thrillers’ is hij door ongeveer alle Vlaamse zenders als een quasi literair genie opgevoerd. Thrilling, that’s the word. Kijk in je geweten en in je archief, Terzake, Reyers Laat, en hoe jullie verder allemaal heten.

Als een sportbons, ex-hoofdredacteur en ex-senator, veelvuldig overloper, mediale werkverschaffer (ook van slimmere mensen als hijzelf), gevierd thrillerschrijver-… er nog eens de hobby van sexueel geobsedeerde machtsmisbruiker op nahoudt, dan keur ik dat ten zeerste af maar verbazen doet het mij niet. Iedereen wist toch, want vele media hebben er smeuiig over gerapporteerd, dat deze grote intellectueel en staatsman meermaals een groep jongemeisjes-met-meer-ambitie-dan-verstand, de zogenaamde Missenverkiezing (België, Beauty, Vlaanderen, wat al nog?) heeft vergezeld naar zonnige stranden om ze daar wat ‘cultuur’ bij te brengen. Ja zeg, nu het geloof in god tanend is, tieren lichtgelovigheid en bijgeloof? Want goeroe ‘Pol’ weet en kent alles van cultuur en al de rest?

Is hij een Messias? In Brugge gaan ze het uitzoeken, hopelijk tijdig, d.i. voor de verkiezingen van oktober. Als het waar is dat PVDD destijds ‘gepushed’ is door de grijze emeninentie Manu Ruys, is dat de zoveelste flater van deze langstlevende aller diplomatieke kontdraaiers.

Dit alles kon zich afspelen in het oude federale België, dat is waar. In het nieuwe mooie, onafhankelijke Vlaanderen zal dat niet het geval zijn – tenzij de farfelu’s het daar helemààl voor het zeggen krijgen. En dat lijkt dus almaar waarschijnlijker.

http://www.knack.be/nieuws/belgie/zonder-bart-de-wever-was-pol-van-den-driessche-nu-weg-bij-n-va/article-4000082821374.htm?nb-handled=true&utm_medium=Email&utm_source=Newsletter-19/04/2012&utm_campaign=Newsletter-Site-Knack-NL-nl

Entry filed under: Media, Politiek Belgie, Samenleving. Tags: , , , , , , .

EEN MEMORABELE DAG IN MOZAMBIQUE HEEFT HET PAPIEREN BOEK NOG EEN TOEKOMST? (6)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.443 andere volgers


%d bloggers liken dit: