BUITENLANDSE WAARNEMERS OVER ONZE VERKIEZINGEN

oktober 15, 2012 at 8:27 am 2 reacties

Antipolitieke gevoelens zijn een belangrijke factor voor het succes van de N-VA. Veel meer dan separatistische gevoelens, die volgens onderzoek slechts bij 10 tot 15 percent van de Vlamingen leven.

Leen Vervaeke, Volkskrant die wijst op de overeenkomsten tussen De Wever en Wilders: Intussen is gebleken dat de houdbaarheid van Wilders beperkt is.

 Ik ben bang dat Vlaams Belang de N-VA gaat besmetten en dat de partij trekjes krijgt van extreem rechts. Als Vlaams Belangers belangrijke posten krijgen binnen de N-VA kan het daar op uitdraaien.

Frans Bogaard, Algemeen Dagblad

De N-VA heeft veel kiezers van het Vlaams Belang voor zich kunnen winnen; de grens tussen N-VA en extreem rechts is niet langer scherp te trekken.

Michael Stabenow, Frankfurter Allgemeine

De winst van de Vlaams-Nationalisten is het zoveelste bewijs dat solidariteit in Europa in de verdrukking komt.

Peter Spiegel, Financial  Times

Nu de regering-Di Rupo aan de slag is, zit België weer bij de kopgroep van de eurolanden. Het land moet oppassen dat het niet opnieuw wegglijdt uit die groep.

Philip Belnkinsop, Reuters

Geplukt uit DE MORGEN

Entry filed under: Politiek Belgie, Uncategorized. Tags: , , , , , , , , , .

HET KLEINE VERSCHIL VERMONT, een STATE APART ook in de Amerikaanse verkiezingen

2 reacties Add your own

 • 1. Peter Van de Ven  |  oktober 15, 2012 om 10:39 am

  “Men” heeft het nog steeds niet begrepen. Het zijn niet de Vlaams Belangers die N-VA fascistisch maken, N-VA is gewoon , ook zonder VB, uit zichzelf een -aantoonbaar- fascistische partij.

  Dat betekent dus ook dat elke coalitie met N-VA een fascistische coalitie is, zoals bv die in de maak is in Kortrijk bij de Quick. En ook zoals de Vlaamse regering, mee op poten gezet door de Sp.a burgemeester van Gent, die N-VA een kei-toffe “linkse” partij vindt (!)

  Als alle partijen de campagne voeren van N-VA, dan zou het juist verbazen dat die geen stemmen haalt. Hoeveel complementjes en bewondering heeft Bart De Wever niet gekregen van Patrick Janssens tijdens zijn “campagne” ?

  Chili Pinochet, Argentinië kolonels, Spanje Franco, Servië Milosevic, Vlaams Gewest N-VA,…

  Beantwoorden
 • 2. Adrien Verlee  |  oktober 15, 2012 om 8:01 pm

  Sartre heeft ooit gesteld dat een revolutie, een misverstand is. Natuurlijk heeft een revolutie een leiding, maar de motivaties om aan de omwenteling mee te doen, die zijn uiteenlopend.

  Zo zijn ook de motivaties om te stemmen op N-VA velerlei. De rode draad is het gevoelen van onrecht, onrecht heel vaag en breed. De ene om te veel belastingen, de andere om de instroom van vreemden. Nog een andere omdat hij of zij denkt te weinig winst te kunnen maken.

  BDW verenigt nu deze onlust gevoelens. Dat hij dit kan bewijst de onkunde(?), de wereldvreemdheid(?), wat ook … van de machtspartijen. Bv. maar de wachtlijsten allerhande. Hoeveel kansen hebben ze gehad om er iets aan te doen??

  En toen BDW zei, (in Terzake of het kopstukkendebat op Canvas?) dat ze het niet begrepen (over die ‘lepralijders’) kreeg hij geen antwoord. Handig, of begrepen ze het warempel echt niet?

  Maar om terug te komen op dat ‘verenigen’ van die onlustgevoelens, van die gedwarsboomde rechtsgevoelens, dat is nu net geen antipolitiek volgens mij. Integendeel heel politiek. Anders had men evengoed bij het Vlaams Belang kunnen blijven om te protesteren, of een stem geven aan die vele andere mini-partijen.

  Ik stel mij zelfs de vraag, of de N-VA-stemmen wel een zgn. ongelukkige vertaling zijn van een politiek bewustzijn; zeker in Vlaanderen met zijn matige traditie van politiek debatteren in de samenleving.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.461 andere volgers


%d bloggers liken dit: