WILLEM-ALEXANDER: GRONDLEGGER VAN DE REPUBLIEK?

januari 29, 2013 at 10:33 am 2 reacties

vorstelijk 2
Posted by HERSTEL DE REPUBLIEK

U heeft zich vast wel eens afgevraagd wat de functie- en taakomschrijving van de hoogste rijksambtenaar in het land, het “staatshoofd” zou moeten zijn. U moet daarbij tot de conclusie gekomen zijn, dat, afhankelijk van de invulling die ieder er aan geeft, het best wel een zware en verantwoordelijke functie is. Al was het alleen maar vanwege het feit dat zo iemand representatief voor een heel land en volk moet zijn. Maar uiteindelijk is er altijd wel iemand te vinden, bekwaam en bereid deze zware taak op zich te nemen. Dat doet hij of zij door zich eerst kandidaat te stellen voor de functie en uiteindelijk na de verkiezingsuitslag (de democratische werving en selectie procedure) of bij toerbeurt (het Zwitserse systeem) kan worden aangesteld. De kandidaat moet van een stabiel karakter zijn, hulpvaardig en opofferingsgezind, een onberispelijke staat van dienst hebben, geen strafblad en zal door bewezen prestaties vooraf moeten aantonen geschikt te zijn voor het vervullen van de functie voor een beperkte periode.

Tot zover de normale wereld.

Nu Nederland

Zogenaamd een ‘constitutionele monarchie’, met een door een verfromfaaide stamboom aangewezen erfelijk staatshoofd, die zitting als Hoofd van de regering en voorzitter Raad van State, “majesteit’s” privé rechtbank. Die voorts alle wetten ondertekent, alle bestuurders van enige importantie bij koninklijk besluit benoemt en bovendien van belasting is vrijgesteld, gratis woont, gratis reist en recht heeft op vakanties aan de lopende band. Daarnaast aandeelhouder van een groot aantal multinationals, kroondomeinen, paleizen en vakantie-verblijven en wat we niet weten: Commissie Stiekem. Dit is grondwettelijk geregeld en functioneert al bijna twee eeuwen op deze manier. Men beweert dat een overgrote meerderheid van de Nederlanders tevreden is met dit systeem, hoewel dat nog nooit goed is uitgezocht en men voor het gemak de staatspropagandadiensten volgt, waarbij we ook de Nederlandse media rekenen.

Thans de praktijk

In ons land zijn velen door tevredenheid comateus orangist geworden en vinden dat het niet anders meer kan. Voor de hoogste functie in dit land kun je niemand kiezen, niet direct, niet indirect en is ook niet benoembaar. Hoewel het gewicht van het ambt niet onaanzienlijk is, worden er geen eisen gesteld aan kennis en kunde, als gevolg van opleiding, levenservaring, ondernemerschap, etc. Er wordt geen psychologische test uitgevoerd voor persoonlijke en menselijke eigenschappen, karaktereigenschappen en mensenkennis. Tenslotte is een antecedenten-onderzoek voor een dergelijke gewichtige en gevoelige functie nodig, waarin een screening van de kandidaat zelf plaats moet vinden, van zijn naaste omgeving, familiebanden en zakelijke banden.

Ook de integriteit van de persoonlijkheid is van het grootste belang. Als het ambt voor een bepaalde periode wordt vervuld mag er geen sprake meer zijn van enig zakelijk belang, direct of indirect, zoals ook van gewone ministers wordt verlangd. Er mag geen (vrijwilligers)werk worden gedaan, betaald of onbetaald. Integriteit is geboden ten aanzien van inkomsten en uitgaven uit hoofde van de functie en uit hoofde van privé aangelegenheden. Tenslotte is het belang dat de kandidaat geen strafblad heeft, nooit met justitie in aanraking is gekomen en alleszins van onberispelijk gedrag moet zijn.

Het hierboven omschreven kader is slechts een eenvoudige richtlijn voor het bepalen van de geschiktheid van een staatshoofd. Alle elementen van erfrecht, oude gewoonten, banden met een (al of niet occulte) buitenlandse elite zijn van geen terzake doend belang voor het goed functioneren van het staatshoofd en dienen derhalve te worden verbroken. Bovendien is het gezien de crisis-situatie in dit land zaak, dat er zeer beperkt wordt gedeclareerd en tijdig belasting wordt afgedragen. 

Tenslotte het sprookje

Voor de wet zou iedereen gelijk moeten zijn, helaas kunnen wij niet solliciteren op die baan. Wat wij in dit land echter krijgen voorgeschoteld is van een onbestaanbaar potsierlijk gehalte. Wij moeten verguld zijn met de onderstaande onnavolgbare prestaties en veelbelovende kwaliteiten van het aanstormende staatshoofd, een echte alleskunner:

  • levert “top-secret” doctoraal-scripties af, naar verluidt van hoog historisch gehalte;
  • schaatst incognito een heuse Elfstedentocht op 18-jarige leeftijd;
  • loopt incognito een heuse volledige marathon in New York;
  • levert bij elk sportevenement een onnavolgbare “hos”-prestatie;
  • heeft bij sportevenementen een vaste relatie met ‘s lands grootste bierbrouwer;
  • verricht baanbrekend werk bij het openlijk uitspreken van het woord: “ontlasting”;
  • breekt regelmatig een lans voor onze militairen in den vreemde, door zich in de meest onlogische gevechtstenue’s te hijsen en aldus het moreel tracht te ondermijnen;
  • is eigenaar van ‘s lands grootste verzameling uniformen;
  • hoe hoger de versierselen hoe vluchtgevaarlijker, een aloude familietradisie;
  • is verwoed verzamelaar van door hemzelf opgespeld glimmend blik, daarbij zichzelf opofferend om oud-verzetsstrijders en oorlogsveteranen structureel te beledigen;
  • houdt zich in het landsbelang afzijdig als commissaris van de Nederlandsche Bank, zoals met de recente bankencrises en pensioenroof;
  • houdt met regelmaat vlammende betogen ter bestrijding van de razendsnel om zich heenslaande armoede in Nederland (“Ik wist niet dat het zóóó ejjug was”);
  • is te bescheiden om keer op keer toe te geven dat hij 24/7  in het landsbelang doende is;
  • het functioneren zal hem onmogelijk zijn indien niet minimaal vijf kasten van paleizen door het volk ter beschikking worden gesteld;
  • bij gebrek aan voldoende onschadelijke hobbies moet veel tijd worden besteed aan onroerend goed projecten, bij voorkeur zo ver mogelijk weg en het liefst met zakenvrinden van wat minder getapt allooi, zoals daar zijn de in de oorlog rijk geworden Fentener van Vlissingen, de Surinaamse onderwereld, dictators van Mozambique, Qatar, Oman, Het Nieuwe Libië, etc.;
  • heeft banden met de meest eigenaardige obscure clubjes, zoals Bilderberg, Club van Rome, de occulte Malteser Ridders, de Zwanenbroeders, Olympisch Comité, meer weten wij niet, zo geheim is het.

We hopen dat wij Zijne Overbodigheid niet tekort doen, mochten wij enkele van zijn vele kwaliteiten over het hoofd hebben gezien en niet in zijn indrukwekkende curriculum vitae hebben opgenomen.

http://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/01/02/willem-alexander-grondlegger-van-de-republiek/

http://nl.wikipedia.org/wiki/Republikeinse_Kring

vorstelijk 1

Entry filed under: Europa, Nederland, Samenleving, Satire. Tags: , , , , .

ADOLF EN IK (slot) GEDICHTENDAG WORDT -WEEK

2 reacties Add your own

  • 1. tomasronse  |  januari 30, 2013 om 7:08 am

    Een tussenoplossing: maak van de monarchie een prive-bedrijf, waarvan de aandelen verkocht worden aan de massamedia. Zij zijn tenslotte de enigen die er profijt uit halen.

    Beantwoorden
  • 2. Evert Sillem  |  februari 8, 2013 om 11:48 pm

    geweldig

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.461 andere volgers


%d bloggers liken dit: