BRITSE REVOLUTIE: VERDWIJNT DE PAGE 3 GIRL?

februari 12, 2013 at 12:05 pm Plaats een reactie

Het Olympisch Team van The Sun

Het Olympisch Team van The Sun

Al veertig jaar zorgen ze voor ondeugend plezier bij de mannelijke lezers, en voor afschuw bij feministen. Kelly uit Daventry, Rosie uit Middlesex en andere topless Page 3 Girls zijn niet weg te denken uit The Sun. Of toch wel? In een terloopse tweet heeft Rupert Murdoch laten doorschemeren dat de de blootmodellen in zijn krant niet meer van deze tijd zijn.

De Page 3 Girl is onlosmakelijk verbonden met de jonge geschiedenis van Engelands meest gelezen krant. Nadat het onder de nieuwe eigenaar Murdoch was veranderd van een wat saaie, linkse krant in een levendig boulevardblad, oordeelde hoofdredacteur Larry Lamb begin jaren zeventig dat er iets nodig was om het onbezorgde en optimistische levensgevoel te belichamen. De seksuele revolutie bleek de nodige inspiratie te hebben geleverd toen hij met een toverformule op de proppen kwam: ‘Nice girls’.

Opstapje
Dit was het begin van de langste anatomische les uit de geschiedenis. Al snel had de verantwoordelijke redactrice een dagtaak met het selecteren van de juiste kandidaten. Poseren op pagina 3 bleek een opstapje te kunnen zijn voor een carriere als model, zangeres of Big Brother-beroemdheid. Samantha Fox en Jordan zijn de bekendste alumni. Enkele jaren geleden begonnen de Page 3 Girls te praten, middels stripballonnetjes waarin ze commentaar geven op de actualiteit. Dat doen ze aan de hand van citaten van grote denkers als Voltaire, Friedrich Nietzsche en John Maynard Keynes.

Deze tongue-in-cheek was een poging om deze Pagina Vrouw iets minder plat te maken. Met grote regelmaat is The Sun het doelwit geweest van protesten en handtekeningacties. De sociaal-democrate Clare Short bracht het ‘seksistische’ fenomeen soms te berde in het parlement, wat tot veel gegiechel leidde, en haar geestverwant Harriet Harman heeft enkele maanden geleden nog haar afkeur laten blijken. Dat bracht The Sun ertoe om het blootmodel ‘Hattie from Camberwell’ ten tonele te voeren, een verwijzing naar het Londense kiesdistrict van dit kamerlid.

Nu lijken de critici een verrassende medestander te hebben gevonden in de 81-jarige persbaron, al is het de vraag of zijn hoofredacteur wil overgaan tot ‘kill your darlings’.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2694/Tech-Media/article/detail/3392216/2013/02/12/Komt-
anatomische-les-op-pagina-3-van-The-Sun-ten-einde.dhtml

http://www.guardian.co.uk/media/2013/feb/11/rupert-murdoch-page-3-axe

In 1986, Clare Short raised the issue in the House of Commons, leading to supportive letters from women and attacks by the paper.

At the Leveson Inquiry, Sun editor Dominic Mohan said a particularly nasty piece headlined “Fat, jealous Clare brands Page 3 porn”, published before he became editor, was “not probably something I would run now”.

Forced to give evidence for the second time after the inquiry heard criticisms of the newspaper from a coalition of women’s groups, Mohan insisted that Page 3 of the Sun was an innocent staple of British life and its daily pictures of topless models celebrate natural beauty.

————-

Alle Britse media, The Sun included, spreken vandaag 13/2 schande van het feit dat een Italiaans blad badpakfoto’s publiceert van een zwangere prinses Kate Middleton. (Het is op een Caraïbisch eiland/Johan, Mien!!) En een Australisch (!) blad neemt die foto’s over, voor 150.000 dollar
De hoofdredactrice legt hieronder uit waarom. Jamaar, waar gaan we naartoe…
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/kate-middleton/9866902/Australian-magazine-to-publish-pictures-of-pregnant-Duchess.html.

Entry filed under: Ekonomie, Foto en video, Media, Satire. Tags: , , , , .

DICTATORIALE KANTJES VAN DE NEDERLANDSE MONARCHIE EXCLUSIEF!! EN DE VOLGENDE PAUS WORDT..?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.414 andere volgers


%d bloggers liken dit: