EXCLUSIEF!! EN DE VOLGENDE PAUS WORDT..?

februari 14, 2013 at 1:34 pm 1 reactie

Ber Lusconi

correspondentie Rome

Door onze goede contacten in het Vaticaan en aan de Faculteit Kerkelijk Recht van de Katholieke Universiteit Leuven, zijn wij er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in geslaagd de identiteit van de aanstaande paus, opvolger van Benedictus XVI, te achterhalen.

Alle gissingen over een zwarte, een gele of een andersgeaarde kerkvorst, blijken fout. Het zal, naar goede oude gewoonte, een Italiaan worden en wel de kardinaal van Milaan, Alberto Lusconi. Ook zijn apostolische naam heeft hij al gekozen. Hij zal de Kerk leiden als paus Pio Tutto.

Alberto Lusconi, door vrienden gemeenzaam Ber genoemd, stamt uit een familie met aanzien. Zijn jongere broer Cesare is eveneens kardinaal en werd korte tijd genoemd als mogelijk kandidaat-opvolger – voor hij door een vreemde, levensbedreigende ziekte is getroffen.

Zus Lucrezia Lusconi is gouverneur van Spoleto en gouvernante van een tehuis voor arme, minderjarige doch fysiek niet onbegaafde juffrouwen. Ze worden behandeld met een nieuwe therapie, waarin zoïden een grote rol spelen.

Volgens vertrouwelingen wil de nieuwe paus de rooms-katholieke Kerk democratiseren. Om te beginnen zal hij alle ambten toegankelijk maken voor de vrouw, althans sommige onderdelen daarvan. De Vaticaanse financiën moeten dringend worden gesaneerd. En daartoe heeft Pio Tutto zijn hele privé-fortuin ter beschikking van de Vaticaanse Bank gesteld – of omgekeerd, dat is niet geheel duidelijk.

Kardinaal Ber Lusconi pleegt geen blad voor de mond te nemen. Over Mussolini (de familie Solini was zeer bevriend met de Lusconi’s) zei hij ooit: “Mussolini heeft nooit iemand vermoord, hij stuurde mensen met vakantie.”

Zijn tegenstanders, want die heeft hij ook, noemt hij ‘geestelijk gehandicapten’. Zijn gevoel voor humor is zeer apart. Van kanselier Merkel deed Ber Lusconi ooit opmerken dat zij “een onneukbare dikke kont” heeft. Een wat gratuite verklaring, die naar verluidt door de feiten wordt tegengesproken.

Het aanstaande conclaaf, vermoedelijk op 1 april of daaromtrent, zal deze keer dus kort van duur zijn. Alle ingrediënten voor de aanmaak van witte rook zijn al ter plaatse. De kandidaat en zijn omgeving zijn zo zeker van hun stuk dat ze in de Sixtijnse kapel niet eens zwarte rook hebben ingeslagen.

Om die te producren zou men al de kandidaat zelf moeten opbranden, wat in de officiële kerkgeschiedenis nog nooit is gebeurd. Tenminste niet met paus-kandidaten.

De mortuis nihil nisi bonum!

Entry filed under: godsdienst, Media, Satire. Tags: , .

BRITSE REVOLUTIE: VERDWIJNT DE PAGE 3 GIRL? SYRIË, HUGO CLAUS EN EEN ONTHOOFDING

1 reactie Add your own

  • 1. ADMINISTRATOR  |  februari 14, 2013 om 2:29 pm

    Het maakt niet uit wie er paus gaat spelen. Een Italiaans senator sprak de gedenkwaardige woorden:

    “You must understand that in my country, the Mafia and the government and the Vatican are all the same people, and they really have only one concern: protecting their assets.”

    Dus het zal wel goed komen…..

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.414 andere volgers


%d bloggers liken dit: