De constante imagoverlaging van Antwerpen

september 26, 2015 at 3:59 pm 1 reactie

Jan Blommaert (en z'n gedachten)

??????????Jan Blommaert 

Apeldoorn-aan-de-Schelde

Antwerpen is degoutant geworden. Het wordt sinds 2012 bestuurd door een groepje democratisch verkozen idioten, die zo dwaas zijn dat ze het feit dat ze verkozen zijn denken te kunnen laten opwegen tegen hun dramatische gebrek aan deugdelijk denkwerk en deskundigheid. Het is de bedoeling van dit groepje deze  cosmopolitische en superdiverse stad zo snel als mogelijk om te vormen tot een provinciestadje dat stevig in handen is van een blanke en relatief welvarende middenklasse – zoiets als Apeldoorn maar met nog iets minder Surinamers. Een resem maatregelen wordt hiervoor ingezet, gaande van het ontzeggen van AIDSremmers aan HIV-positieve migranten over een haast onbegrensde gulheid in het uitreiken van GASboetes voor zowat alles, tot de exuberante aanwezigheid van surveillantiecamera’s en de aanwezigheid van de Hondenbrigade van de Federale Politie bij acties van de georganiseerde arbeidersklasse.

Deze zucht naar naïef etnisch provincialisme brengt constant schade toe aan het imago…

View original post 1.377 woorden meer

Entry filed under: Uncategorized.

U leidt een stad vol schorremorrie, Burgemeester HULPELOOS

1 reactie Add your own

  • 1. Frank Roels  |  september 26, 2015 om 7:24 pm

    De ploeg van Bart DW idioten noemen verklaart hun beleid niet echt; het zijn trouwens geen idioten maar héél slimme politici, in strategie en succes niet geëvenaard door figuren in andere partijen. De woorden en het beleid van BDW en c° is beter te verklaren door hun perceptie/aanvoelen, gesterkt door een uitgebreid netwerk, van de gevoelens bij hun kiezers en potentiële kiezers. Die moeten ze te vriend houden, dat is de absolute prioriteit. Niets van wat BDW zegt over de vluchtelingen e.d., draagt bij tot een oplossing van wat dan ook; maar het verzekert hem van vernieuwde trouw, in de eerste plaats van de massa VB kiezers die naar NVA zijn overgestapt (zoals uit de cijfers bleek: wanneer men het verlies van VB aftrok van de NVA resultaten, boekte BDW eerder verlies, in sommige provincies en steden). Natuurlijk doen de woorden van BDW méér dan de kiezers volgen; ze scheppen op hun beurt normen in de hoofden (of buiken, in literaire vocabulaire) van brave mensen, die wel medelijden hebben met de vluchtelingen en concrete empathie zouden tonen indien een leidersfiguur ze zou aansporen. Paus Franciscus is dan ook de tegenpool van BartDW: ‘Ooit zijn wij allen vreemdelingen geweest’. http://www.theguardian.com/world/2015/sep/26/pope-francis-statue-of-liberty-visit
    Merk tenslotte op, dat BartDW tienmaal (of honderdmaal?) vaker aan het woord komt in onze commerciële media, dan Franciscus. Dat versterkt bij de bevolking de waardering van NVA.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 1.443 andere volgers


%d bloggers liken dit: